“1 od 5 miliona”: Bujošević i Jovićević da se obrate na protestu u subotu

0
206

Predstavnici Udruženja “1 od 5 miliona” su uredništvu Radio-televizije Srbije (RTS) uputili dopis u kojem od njih traže objektivno i profesionalno izveštavanje, a ujedno su generalnog direktora Dragana Bujoševića i autorku “Upitnika” Oliveru Jovićević pozvali da im se u subotu pridruže i obrate okupljenima na protestu.

U dopisu, koji su Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću uručile Valentina Raković i Tea Vukadin, traži se poštovanje na informisanje, koje je zagarantovano i Ustavom.

Reković je pitala zbog čega niko od učesnika protesta ni godinu dana pošto građani svake subote šetaju ulicama nije pozvan da gostuje na RTS i ukazala da se o organizatorima protesta pravi pogrešna slika na Javnom servisu.

Kao primer je navela da je posle incidenta u kojem je napadnut Srđan Marković na RTS bilo puštena samo rečenica u kojoj se kaže da oni to neće prijavljivati policiji, a nije dat kontekst.

“Za godinu dana ovog protesta, prošli smo više od 20 puta pored ove zgrade, sa kolonom ljudi od 10 do 50 hiljada građana. Da li su to građani drugog reda kada izveštaji sa tih protesta stoje u fiokama informative RTS-a, i kada pogledamo poslednji izveštaj sa protesta, videćemo da je RTS naveo samo jedan citat i ništa više. Nije pomenuo imena organizatora protesta. da li je neko zabranio da se imena organizatora protesta pominju u tim izveštajima, i ako je zabranio, ko je to zabranio, upitala je studentkinja Valantina Reković.

“Želeli bi javnim putem da pozovemo Dragana Bujoševića i OIiveru Jovićević da u subotu u 18 časova dođu i budu naši govornici na protestu, kazala je studentkinja Lea Vukadin.

Vukadin je rekla da Bujošević treba da odgovori kako je bilo sedeti u “Šansi” i biti veliki prijatelj ubijenog Slavka Ćuruvije, a kako je sada sedeti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Oliveru Jovićević je pozvala da na protestu održi pravi i objektivni “Upinik”.

Dopis je predat na pisarnici RTS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here