1 od 5 miliona – U Skupštini Srbije policija

0
285

Protest “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” počeće danas u 15 časova, ispred Doma Narodne skupštine Srbije. Detalje i scenario za današnji veliki protest u Savezu za Srbiju nisu želeli da saopšte javno, iz, kako navode, taktičkih razloga. U Skupštini Srbije nalaze se pripadnici policije.

Lideri SzS apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema “režimu” SNS.

Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

Dan pre velikog građanskog protesta u Beogradu, funkcioneri iz vladajuće SNS su u znak negodovanja otopčeli su različite aktivnosti. Neki su odustali od štrajka glađu, poput ministra odbrane Aleksandra Vulina i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a poslanici SNS-a su odlučili da noć provedu u Skupštini Srbije, kako kažu, da bi institucije “odbranili od nasilja i povampirenog fašizma”. Isto su učinili odbornici vladajuće većine u Skupštini Beograda.

Novinarima N1 nije dozvoljen ulaz u Skupštinu, kako kažu jer nema najavljenih dešavanja za danas. Sa druge strane, članovima agencije Tanjug je to dopušteno.

Pripadnici policijske brigade, koji su u Kosovsku ulicu dovezeni u dva autobusa, ušli su u skupštinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here