„1 od 5 miliona“ Vučiću: Dosta spina, objavi imena osumnjičenih za paljenje knjige

1
135

Pokret „1 od 5 miliona“ poručio je predsedniku države Aleksandru Vučići da je dosta spinova i zatražio da se objave imena, prezimena i fotografije osumnjičenih za paljenje knjige Gorana Vesića.

U saopštenju se navodi da javnost mora biti upoznata sa tačnim činjenicama i na osnovu čega se tvrdi ko su ti ljudi, kada je jedini snimak paljenja onaj na kome se vide patike.

Dodaje se da spin u medijim da su „neka lica“ osumnjičena govore da postoje dokazi ko su oni i da zato treba prikazati javnosti njihove fotografije i dokaze da su oni palili, pod uslovom da ti dokazi nisu u vidu „patika“ i „farmerica“ koje se na snimku vide.

Upravo takve izjave, čiji je spin jedini cilj, targetiraju pojedinice i stvaraju atmosferu u društvu da neko sebi daje za pravo da druge vređa ili udara metalnom šipkom u glavu, poručili su iz „1 od 5 miliona“.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je policija pronašla trojicu osumnjičenih za paljenje knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a da se za četvrtim traga.

1 KOMENTAR

  1. Staje to toliko vazno u tom cinu. Vazna je knjiga ili je vazan autor ili je vazno to sto pise.
    Moja baba je sa mojim bukvarom lozila vatru pa je niko ne uhapsi i niko je ne dade u novine

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here