Afera Požega – Ko je Zorica Mitrović? (VIDEO)

0
559

Među opštinskim rukovodstvom Požege koje je juče uhapšeno zbog zloupotreba službenog položaja, je i predsednica SO Zorica Mitrović, javnosti dobro poznata od ranije zbog nekoliko afera.

O njoj se najpre govorilo zbog izjave pred kamerama TV „Požega“ gde je izvređala umetnika Milovana De Stila Markovića, i njegovo delo, zbog čega je naišla na osudu javnosti s obzirom na to da je ona „specijalistička strukovna sestra iz oblasti medicinskih nauka”, te da nije kompetenta da komentariše umetnička dela.

Međutim, mnogo više pažnje kasnije je privukla priča da je opština otkupila plac i kuću njenog muža, koja nije bila legalizovana, i to po ceni 100.000 evra, znatno većoj od tržišne.

Ipak, privođenje predsednice SO Požege, ali i njenog supruga Milinka Mitrovića, ostavlja najveći utisak.

Između ostalog, u saopštenju MUP navodi se i da je osumnjičena Mitrović prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist.

Dodaje se da su u ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene pronađeni pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja, pripadaju njenom suprugu za koje nema dozvolu. Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvrššio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držžanje, noššenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here