“Ako je Mali dobio orden, Sveti Sava se smeje”

0
340

Sveštenik Nenad Ilić nije ostao ravnodušan na dodeljivanje ordena Svetog Save prvog stepena ministru finansija Siniši Malom, istakavši između ostalog da ovakvim potezima ne bi trebalo ponižavati one koji su zaista zaslužili da budu odlikovani.

– Kažu, onaj Mali dobio sada orden Svetog Save u tajnosti? Ako stvarno jeste, Sveti Sava se smeje. Izmislili mu pored prvog, drugog i trećeg stepena i tajni stepen ordena. A mi bismo baš mogli da ne ponižavamo one koji su ranije zaista zalužili da budu odlikovani. Javno. Prvim, drugim i trećim stepenom. Mislim, pre onoga… A ako je sve izmišljeno, onda je stvarno pakosno. I onda neko treba javno da se izvini zbog otkrivanja lažne tajne – napisao je sveštenik Ilić.

Podsetimo, Sinod Srpske pravoslavne crkve u četvrtak je, pod velom tajne, u Patrijaršiji odlikovao ministra finansija Sinišu Malog ordenom Svetog Save prvog stepena.

Ovo odlikovanje je obavljeno u tajnosti, a u planu je i odlikovanje sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića. Međutim, postavlja se pitanje zašto se, ako se radi o zvaničnoj odluci Sinoda SPC, pribeglo zavetu ćutanju o ovom činu?

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here