Ako neko DANAS ide za Beograd, spremite se za KOLAPS: Taksisti blokiraju centar od 13 do 15 časova

0
170

Beogradski taksisti nezadovoljni nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika najavili su da će i danas blokirati centar grada od 13 do 15 časova. Jučerašnja blokada izazvala je višesatni saobraćajni kolaps u prestonici.

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER 1 PODELI   BEOGRAD01.10.2019. / 09:5309:53

Spremite se, DANAS za KOLAPS:Taksisti blokiraju centar od 13 do 15 časova

AUTORmondo.rs1

Beogradski taksisti nezadovoljni nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika najavili su da će i danas blokirati centar grada od 13 do 15 časova. Jučerašnja blokada izazvala je višesatni saobraćajni kolaps u prestonici.

IZVOR: MONDO/GORAN SIVAČKI

Taksisti, nezadovoljni radom komunalne policije i nesprovođenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, najavili su svakodnevne proteste ispred Vlade Srbije dok im zahtevi ne budu ispunjeni.

Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko nadležni organi ne odreaguju i to tako što će sledeće sedmice umesto od 13 do 15 sati, protest održati od 13 do 17 sati, za dve sedmice će pozvati porodice da im se pridruže, a za tri će podeliti taksiste da protestuju ujutru od 7 do 10 i popodne od 13 do 17 sati.

Sve je isto kao i juče, samo što očekujemo da će biti još više kolega i da ćemo se još više približiti samom centru grada, kako bi se jače čuo naš glas”, rekao je predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vukojević.

Taksisti će i danas do Vlade doći iz četiri pravca:

– Hala Pionir (Palilula): Čarlija Čaplina – Jaše Prodanovića, Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve;

– Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peke Dapčevića – Autokomanda – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;

– Blok 70 (Novi Beograd): Omladinskih brigada – Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Prizrenska – Terazije – Ugao kneza Miloša i Nemanjine;

– Obrenovački put (Čukarica): Obronovački put – Radnička – Bulevar vojvode Mišića – Mostarska petlja – ugao kneza Miloša i kralja Aleksandra.

Jučerašnjim protestom taksi vozila napravila su bila “čep” na uglu Kneza Miloša i Nemanjine, blokiran je bio saobraćaj duž cele Nemanjine ulice, od Slavije do Balkanke, zaustavljeni su tramvaji u koloni.

Potpuno je bio blokiran i Trg Nikole Pašića, od Vlajkoviceve ulice do Bulevara kralja Aleksandra, deo Ulice kneza Miloša od Nemanjine ka Bulevaru kralja Aleksandra, Takovska od Doma Narodne skupštine ka Cvijićevoj, te da je nešto ranije blokirana i raskrsnica Starine Novaka, 27. marta i Kraljice Marije.

Kolaps i gužve su trajali dugo po završetku protesta.

CarGo: Ko je ohrabrio taksi kartel da blokira grad?

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je danas da je neophodno otkriti političku pozadinu pretnji i blokade “taksi kartela”.

“Taksi kartel do sada nije birao reči, a sada više ne bira ni sredstva. Od pretnji smrću do jučerašnje strašne optužbe da su članovi CarGo devijantni i da su narko dileri. Jasno je da im je neko na visokoj poziciji ulio hrabrost i da mogu da izbegavaju plaćanje poreza i da upućuju ove strašne pretnje. Zato je neophodno da se otkrije i politička pozadina blokade grada i ovih surovih pretnji”, rekao je Gubernić.

On je dodao da će CarGo nastaviti da traži odgovore na pitanja: ko je taksi kartel podstakao i ohrabrio da blokiraju grad, ko im obećava zaštitu i ko je zauzvrtat uzeo novac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here