ALAL VERA, PREDSEDNIČE Vučić: Prosečna plata 2025. biće 900 evra, a penzije 440

0
338

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući program “SRBIJA 2025”, koji sadrži plan investicionih projekata za dalji razvoj zemlje u narednih pet godina, najavio hrabra obećanja i procvat ekonomije. Ostaje da sačekamo pet godina da vidimo da li će tako da bude?

Vučić obećava plate od 900 evra za šest godina, Foto: Printscreen

Vučić obećava plate od 900 evra za šest godina, Foto: Printscreen

– Naš cilj je ljudi žive bolje u Srbiji i najvažnija stvar je da smanjimo proporciju odlazaka mladih iz zemlje i sve što radimo, radimo zbog toga i da bismo imali više dece i budućnost. Prosečna plata 2025. godine biće 900 evra, a prosečna penzija između 430 i 440 evra – rekao je Vučić.

Dodao je da je prema preliminarnim rezultatima u novembru Srbija imala najviši rast u Evropi, od šest odsto, i da će završiti godinu sa rastom četiri odsto i da je nivo investicija u 2019. godini je 3,8 milijardi, što je kako je rekao, devet odsto više nego 2018. godine.

Kako je rekao, oko 14 milijardi će otprilike biti budžet za projekte iz Programa.

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

– Bilo je vrlo teško odvajati novac, a to smo radili po oblastima. Najvažnija nam je borba za mlade i život za mlade bračne parove, da se lakše odvoje od roditelja, da ranije počnu da rade i da ranije dobiju decu. Poseban program za mlade bračne parove i 500 miliona evra za njih država će subvencionisati plus još 200 miliona – istakao je.

– Naša najveća ulaganja biće u infrastrukturu – kazao je.

Govoreći o ulaganjima u sportsku infrastrukturu, što je povezano sa razvojem turizma, Vučić je izjavio da je “veliki novac” predviđen za izgradnju nacionalnog stadiona u Beogradu i izgradnju stadiona u Subotici, Leskovcu, Kraljevu, Kruševcu, Zaječaru, Vranju, Loznici i Sremskoj Mitrovici.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

– Radićemo i dvoranu sportskog društva ‘Radnički’ na Vračaru, nacionalni odbojkaški centar u Beogradu, multifunkcionalnu dvoranu u Košutnjaku, košarkaški nacionalni trening centar, kompleks bazena u Vrnjačkoj Banji, streljanu u Boru, zatvoreni bazen u Kraljevu – istakao je on

Vučić je najavio taj program pre nekoliko meseci, kada je rekao da će država pre Nove godine predstaviti novi veliki investicioni plan, vredan do 12 milijardi evra, kao i da će ciklus ulaganja biti pet godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here