Austrija ponudila pomoć Srbiji i lečenje najteže obolelih od kovida-19

0
412

Austrija je spremna da uputi pomoć Srbiji u vidu medicinske opreme i spredstava za opremanje privremenih bolnica, ali i da preuzme na dalje lečenje pacijente iz Srbije koji su u teškom stanju, kazao je austrijski ministar za Evropu, integracije i spoljne poslove Aleksander Šalenberg u telefonskom razgovoru sa mministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Ministar Šalenberg je istakao da je i u ovim teškim trenucima, kada su sve zemlje fokusirane na borbu sa koronavirusom, saradnja sa Zapadnim Balkanom i dalje visoko na listi prioriteta Austrije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Austrijski zvaničnik je najavio pomoć Srbiji u vidu medicinske opreme i sredstava za opremanje privremenih bolnica. Takođe, ponudio je da, ukoliko postoji potreba, Austrija preuzme na dalje lečenje pacijente iz Srbije koji su u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj nezi, navodi se u saopštenju.

Ministar Dačić zahvalio je na najavljenoj pomoći i rekao da će nadležnim institucijama preneti spremnost Austrije da pomogne u lečenju najtežih bolesnika.

Ministri su izrazili nadu da će se svet uskoro izboriti sa koronavirusom i složili se da je već sada potrebno započeti sa pripremama kako bi se posle ublažavanja mera u obe države obnovile aktivnosti u punom kapacitetu.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here