“Zvaću ga onda kada budem mislila da ima nešto novo da kaže”, rekla je Bećković.

Dodala je da “mi, novinari” vodimo računa da sagovornik koji je juče bio u jednoj emisiji, ne bude u drugoj danas.

“Pošto je on ‘svakog juče’ negde, nemam potrebu da ga zovem. A, problem, ne samo sa predsednikom, već sa svima njima je što stvari doživljajavju lično. To nisu razgvori između novinara i predstavnika vlasti, nego se vlast ponaša kao da je u pitanju lični obračun i u tom smislu, nisam raspoložena, niti me zanima da se lično obračunavam”, naglasila je Bećković.

Bećković je ocenila i da ono što se dešava na relaciji novinar – predstavnici vlasti nije razgovor i da se može reći da “nema uslova za fer i poštene razgovore”.

“Sada je vreme da se pita vlast, a ne opozicija. Kada opozicija dođe na vlast pitaćemo nju”, rekla je Bećković.

Ona ukazuje da je Vučić prvi čovek koji je u etar ubacio reč mržnja.

“Za svakoga ko ima neku primedbu ili kritiku Vučić kaže ‘vi me mrzite’, ‘oni me mrze’. To je tako patetično i kič da ti objašnjavaš kako time što nešto kritikuješ, nikoga ne mrziš”, navela je ona.

Na pitanje o bojkotu izbora, Bećković je rekla da “uopšte nema dileme”.

“Ja ne mislim da je to podržavanje neke političke ideje, da se time svrstavaš ili da je to rad na očuvanju dostojanstva jednog naroda. Nemamo kao građani pravo da damo pristanak da nas po ko zna koji put neko tako ponižava. Za mene je kukavičluk da pod pritiskom onoga što će reći svet ili što se neće, recimo, dopasti Amerikancima, ti učestvuješ u nečemu što nema nikakvih pravila i nikakvog smisla”, poručila je Bećković.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here