Berane hoće srpske respiratore koje je Crna Gora odbila

0
153

Predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da direktno toj opštini donira respiratore koje je odbila da prihvati crnogorska vlada.

Šćekić je u obraćanju medijima naveo da “nije momenat za politička nadgornjavanja”, jer “virus ne bira ni naciju ni veru ni političku partiju”.

“U ovom trenutku su najbitniji životi i zdravlje naših građana, i niko ne sme da se nadgornjava na teret građana i zdravstvenog sistema. Molim sve da svoje političke pobude ostave po strani”, kazao je Šćekić.

Vlada Crne Gore odbila je Vučićevu ponudu da Crnoj Gori pokloni pet respiratora, do koje je došlo nakon što su u Srbiji završila tri respiratora koje je ranije poručio crnogorski Fond za zdravstvo.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović je u odgovoru na Vučićevu ponudu poručio predsedniku Srbije da se “fokusira na svoju državu, a da će se Crna Gora snaći kupovinom robe na tržištima gdе ta roba neće biti oduzimana”.

Vučić je ponudio Crnoj Goru pet respiratora i saopštio da na taj način odgovara na “netačne informacije” da je Srbija konfiskovala respiratore poručene za potrebe crnogorskog zdravstva.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here