Odloženo suđenje Jutki, deljene navodno fotografije Lukić u donjem vešu

0
438


Pred sam početak današnjeg suđenja bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki po tužbi Marije Lukić za seksualno uznemiravanje, zabeležen je gnusan skandal, kada su se Jutkini ljudi okupili ispred sudnice i delili eksplicitne fotografije za koje tvrde da je na njima Marija Lukić.

Kako javlja reporter „Blica“, ispred sudnice se okupilo oko stotinak ljudi, među njima i oni koji su došli da daju podršku Mariji Lukić, ali i „navijači“ seksulanog predatora iz Brusa, koji je donedavno bio i prvi čovek Opštine Brus.

Početku suđenja prethodio je skandal koji su izazvale pristalice smenjenog bahatog čelnika koje su okupljenim novinarima delile fotografije na kojima se vidi telo obnažene žene za koju tvrde da je Marija Lukić, kao i druge fotografije.

Fotografije su došle i do same Marije i njenog advokata Borivoja Borovića. Ona je tim povodom za „Blic“ izjavila da su te fotografije skinute sa interneta i montirane.

Kako javalju reporteri s lica mesta, nekoliko žena i jedan muškarac koji su učestvovali u sramnom deljenju fotografija bili su jako agresivni prema novinarima. Vređali su ih i dobacivali.

Jutka ispred sudnice: Suđenje odloženo za 27. maj

Sudija Mladen Tipsarević je na početku suđenja pročitao dopis koji je dobio od Jeličićeve advokatice Irene Đorđević u kojem je pisalo da ona neće moći da prisustvuje pretresu jer u isto vreme ima suđenje u Višem sudu u Nišu. Jeličić je potvrdio da je obavešten o tome, ali i da nije bio siguran da li će advokatica doći u Brus.

Sudija Tipsarević je odložio nastavak glavnog pretresa i to čak treći put od početka suđenja.

Advokat Borović je rekao da se protivi odlaganju.

“U pitanju je manipulacija. Došle su svedokinje koje bi kroz svoje svedočenje kao i Marija potvrdile da se isto dešavalo i njima. Te žene su vrlo ugrožene žene i njima se preti u Brusu. Morao se naći način da ovo suđenje bude brzo i efikasno”, rekao je Borović.

Inače, na ovom pretresu trebalo je da se pojave svedoci. Sudija Mladen Tipsarević je odložio glavni pretres za 27. maj u 11 sati, na kojem će se čuti reči svedoka. Pretres će moći da bude održan i bez prusustva optuženog Milutina Jeličića.

Kako je javio naš izveštač sa lica mesta, hodnici suda su bili puni, okupio se veliki broj pristalica Marije Lukić, ali su došli i oni koji daju podršku nasilniku Jutki.

Izvor: Blic.rs, N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here