Bivša državna sekretarka MUP promenila ime firme, pa dobila novi posao od tog ministarstva

0
377

Samo tri nedelje nakon što je Insajder otkrio da je firma u vlasništvu bivše državne sekretarke MUP-a Milene Vuković dobila posao obezbeđenja zgrade tog ministarstva, promenjen je naziv firme, a deset dana kasnije Vuković je kao deo konzorcijuma zaključila novi posao sa MUP-om. U sred vanrednog stanja, od Republičkog geodetskog zavoda dobila je i posao obezbeđenja i protivpožarne zaštite.

BPS Security, firma u vlasništvu bivše državne sekretarke MUP-a, zajedno sa još tri firme, kako je otkrio Insajder početkom februara, dobila je posao da obezbeđuje objekte MUP-a. Posao čuvanja objekata MUP-a koji je dodeljen ovom konzorcijumu vredan je najmanje 60 miliona dinara, odnosno pola miliona evra.

I dok je za privatnu firmu MUP siguran izvor zarade, još niko nije dao razumno objašnjenje zašto bi privatno obezbeđenje čuvalo naoružane policajce čiji je zadatak da čuvaju sve nas.

U međuvremenu, ime firme promenjeno je u Notega Security, a vlasnica je Milena Vuković koja je kratko bila državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova i, kako su preneli mediji, savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Za državnu sekretarku je imenovana u septembru 2015, a već krajem januara 2016. podnela je ostavku.

Firmu za privatno obezbeđenje BPS Security osniva početkom februara 2017, a prvi posao za državu, zajedno sa još šest firmi, dobija jedanaest dana kasnije – i to obezbeđenje objekata Poreske uprave.

Radila je i za JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, GSP Beograd, Parking Servis, Gradski centar za socijalni rad, EPS, Poštu…

Drugog marta ove godine, BSP Security menja ime u Notega Security nakon čega, kako otkriva Insajder, zajedno sa firmama Emporio team, Telus pro i Goodhouse tolmak, dobija posao održavanja higijene u MUP-u.

Kao jedini ponuđači, ugovor vredan 70 miliona dinara bez PDV-a sa MUP-om su potpisali 13. marta ove godine.

Novi posao od države dobila je i u toku vanrednog stanja kada je firma bivše državne sekretarke sklopila ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom 24. marta.

Posao obezbeđenja od 72 miliona dinara bez PDV-a dobila je zajedno još jednom firmom u njenom vlasništvu – Notega Corporation i firmom Sion Gard iz Beograda.

I firma Notega Corporation beleži brojne poslove sa državom, među kojima i posao održavanja higijene u EPS-u koji je dobila zajedno sa još nekoliko drugih kompanija vredan skoro milijardu dinara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova do danas nije odgovorilo na pitanja Insajdera u vezi sa dodeljivanjem posla bivšoj državnoj sekretarki ovog ministarstva koje smo im uputili još 12. februara.

Izvor: Insajder

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here