Bliži se Uskrs, da li će biti 24-časovnog policijskog sata? Lekari kažu…

0
567

… da to nije isključeno za Beograd i još neka veća žarišta!

Policijski čas, odnosno ograničavanje kretanja građana u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, nešto je što je, objašnjavaju stručnjaci, najbolja mera i najbolji “lek”.

Trenutno, u Srbiji policijski čas traje od 17 časova do 5 ujutru (radnim danima), a subotom počinje u 13 časova i završava se u ponedeljak u 5 ujutru.

Da li će ova mera biti pooštrena, pogotovo što su i kineski lekari koji su nedavno doputovali u Beograd da prenesu svoja iskustva tako nešto predlagali?

Mi se sada nalazimo u tom maksimumu, u narednih 8 do 10 dana. Ako se budu sprovodile takve mere o zabrani kretanja 24 sata, po meni lično, to ima smisla samo za Beograd i eventualno neka žarišta (Niš, Novi Sad, Ćuprija…). Opet, ako se svi budu pridržavali mera i uputstava i shvate da je bolje da ostanu kod kuće i ne kreću se, onda nam takva mera i neće biti potrebna. Nismo o tome još pričali, a moj predlog je da u narednih 8 do 10 dana bude apsolutne zabrane kontakata, ako treba i kretanja. U svakom slučaju, zabrane kontakata – da“, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

U Srbiji je, takođe, na snazi i mera da u šetnji, na javnom mestu ne sme da bude više od dve osobe zajedno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here