“Bolji smo od Švajcarske 1.000 odsto, od Belgije 3.000 odsto, zato pomažemo prijateljima”: Dr Gojković o pomoći poslatoj Italiji

0
325

Doktor Zoran Gojković obratio se javnosti na redovnoj konferenciji za štampu i pročitao nove statističke podatke o stanju koronavirusa u Srbiji.

“Ono što upada u oči na prvi pogled to je da smo testirali više od 5.000 osoba. Prvi put da smo imali tako veliki broj. Testiramo najviše u regionu”, rekao je Gojković.

Istakao je da je mnogo pozitivnih podataka, ali da brine situacija u Negotinu.

“U poslednjih 24 sata imamo 26 novozaraženih u Negotinu. To nam je novo žarište. Predpostavljamo da je u pitanju deo vezan za Gerontološki centar u Negotinu, ali su ekipe na terenu, imaćemo tačne podatke u dogledno vreme”, rekao je doktor Gojković.

On je naglasio da je Srbija još uvek daleko od potpunog izlaska iz krize i da će biti potrebno mnogo vremena da se sve vrati na situaciju od pre pandemije.

O pomoći poslatoj Italiji, doktor Gojković je govorio hvaleći situaciju u Srbiji.

“Bolji smo od Švajcarske za 1.000 odsto, od Belgije za 3.000 odsto, Italija ima 177 puta veću smrtnost, pa što ne bismo pomogli prijateljima koji su prethodno nama pomagali”, rekao je on.

Izvor: Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here