Britanci optužuju Kineze: PRODALI ste nam LOŠE respiratore!

0
332

“Da smo kojim slučajem upotrebili te respiratore, mnogo pacijenti bi, vrlo verovatno, umrli”, kažu britanski lekari.

Ne samo da je u toku pandemija korona virusa, već je u toku i “politički korona rat”. Već duže vreme čuju se jaki glasovi protiv Kine, u čemu prednjači SAD, ali i evropski državnici poput Angele MerkelEmanuela Makrona

U toku je više nego očigledno prestrojavanje na političkoj mapi sveta, a teško je utvrditi ko će odneti prevagu.

U moru glasova protiv Kine, a podsećamo vas i da je jedna od američkih država – Misuri – pokrenula pravnu borbu, optužujući Kinu za nemar tokom izbijanja epidemije i namerno prikrivanje podataka, što je dovelo do masovne epidemije širom sveta i ekonomskih gubitaka, dolazi i novi.

Reč je o stotinama respiratorima koje je Velika Britanija kupila od Kine.

Britanski mediji prenose izjave visokih zdravstvenih radnika koji kažu da ti kineski respiratori ništa ne valjaju i da su upotrebljeni doveli bi u rizik živote mnogih pacijenata.

Prema tvrdnjama britanskih lekara, ovi uređaji su pre svega namenjeni ambulantama, a ne bolnicama, nemaju “pouzdan dotok kiseionika” i da su generalno nekvalitetni.

U pismu lekara u koje je “Skaj njuz” imao uvid, navodi se i da respiratori ne mogu da se čiste na pripisani način, imaju “nepoznat dizajn“, a uz njih ide “više nego zbunjujuće uputstvo za upotrebu“.

Britanije je od Kine kupila oko 300 respiratora, što je objavljeno 4. aprila, a pismo lekara je napisano devet dana kasnije.

“Čvrsto smo uvereni da bi značajan broj pacijenata bio ugrožen, a možda i preminuo, da su ovi respiratori upotrebljeni. Unapred se radujemo povlačenju ovih uređaja i njihovom zamenom novih, koji će zaista moći da pomognu našim pacijentima”, napisano je u pismu britanskih lekara.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here