Brnabić: Ja i članovi vlade nećemo uzeti 100 evra, Odluka o izborima na osnovu Ustava i zakona

0
420

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i članovi njenog kabineta neće uzeti 100 evra koje država namenila svim punoletnim građanima u okviru ekonomskih mera.

“Ja i članovi Vlade nećemo uzeti 100 evra. Naše je da damo podršku i radimo u interesu budžeta. Mi nismo obični građani koji će uzeti 100 evra”, rekla je Brnabić na TV Prva.

Napomenula je da ima i onih opozicionih politicara koji će uzeti tih 100 evra iz republičkog budžeta i dati u humanitarne svrhe, sve pod svojim imenom.

Ona je ocenila da to govori o ličnoj odgovornosti političara.

“U poslednja dva meseca nikada se bolje nije videlo kakav je ko i ko je koliko odgovoran. U najvećoj krizi se pokaže najbolje kakav je ko”, rekla je Brnabić.

Odluke o nastavku izbornog procesa i datumu izbora biće donate u najboljem demokratskom maniru, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja će sutra prisustvovati sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa političkim strankama koje će učestvovati ili imaju nameru da učcestvuju na izborima.

Upitana o datumu izbora s obzirom da se pominju kraj juna ili početak, Brnabić kaže da će država odlučiti u skladu sa Ustavom i zakonom.

“Videćemo kako će proći sastanak. Najvažnije je da sačuvamo svaki život, da nastavimo trend smanjenja broja novo zaraženih do konačnog gašenja epidemije”, rekla je Brnabić na TV Prva.

Podsetila je da je odluka o zaustavljanju izbornog pročesa doneta na sastanku Vučića sa predstavnicima političkih partija I to širokim konsenzusom.

“Građani su mogli da vide da je i pre odluke o zaustavljanju izbornih radnji Vučić pozvao sve političke stranke koje su predale liste I koje imaju nameru da učetsvuju na izborima na konsultacije. Bila sam tada prisutna, biću prisutna i sutra”, kaže Brnabić.

Navela je da će predsednik Vučić opet ispuniti obećanje da se ponovo sastane sa predstavnicima političkih stranaka pre donošenja odluke o datumu izbora.

“To je jedna od najboljih demokratskih praksi i primera kako to može da se uradi u uređenim državama”, kaže Brnabić.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here