Bukom šerpi i pištaljki Beograđani rekli ne diktaturi

0
660

Širom Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, i večeras su se sa terasa i prozora brojnih domova mogli čuti zvuci pištaljki i udaranja u šerpe građana vidno nezadovoljnih aktuelnim stanjem u državi.

Reč je o protestu građana, koji je pokrenula Inicijativa Ne davimo Beograd pod nazivom “Digni glas: Bukom protiv diktature!”, započet u nedelju i to odmah nakon aplauza podrške medicinskim radnicima i njihovoj požrtvovanosti u borbi protiv koronavirusa.

Širom prestonice večeras su se nakon 20.00 sati mogli čuli zvuci pištaljki i udaranja u šerpe građana, koji ovim načinom nastoje da izraze nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Srbiji, ali i zbog rastućeg uticaja predsednika države Aleksandra Vučića u uslovima pandemije koronavirusa.

Pogledajte kakva se “buka” večeras mogla čuti u pojedinim delovima Beograda:

Podsetimo, iz Inicijative Ne davimo Beograd navode da ovim performansom žele da pokažu da građani Srbije, kako navode, odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju ih aktuelna vlast uvlači. Kako dodaju i narednih večeri će se nastaviti sa ovom akcijom i pozivaju što više građane da im se priključe.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here