Ceo snimak protesta 1 od 5 miliona

0
567

Na Gradskom trgu u Petrovcu na Mlavi održan je drugi po redu protest 1 od 5 000 000. Оkupljenim građanima, kojih je bilo oko 200 sa improvizovane bine sačinjene od dve palete, uz opasku da je binu finansirao Soroš, obratili su se Jovan Кostić, Nemanja Tomović i Lazar Đurović.

Sa bine su se čule poruke da je ljudima dosta nepotizma, kriminala, korupcije i straha. Govornici su se osvrnuli i na lokalne teme zahtevajući da se reše problemi nesnosnog smrada sa farme, da se zaustavi izgradnja minihidroelektrana na reci Mlavi i da se prestane sa stranačkim zapošljavanjem.
Jedan od najvećih problema Petrovca na Mlavi kao i cele istočne Srbije je odlazak mladih. Gotovo pola stanovnika Petrovca na Mlavi danas je u zemljama Zapadne Еvrope.

-Ne želim da odem, želim da ostanem sa svojom devojkom, sa svojim prijateljima i porodicom. Zato sam danas ovde i zato se trebamo boriti“ bila je poruka koja je ispraćena najvećim aplauzom.

U toku govora, na trgu sa pojavio maskirani borac za očuvanje reka. Sa koferom u ruci i maskom Кarađorđa, okupljenim građanima delio je letke sa porukama protiv izgradnje malih hidroelektrana.

Šetnja je protekla mirno i bez incidenata. Кolonu je predvodio jedan od najboljih Petrovačkih bubnjara, Darko Stojanović.
Iz mase su se čule pištaljke kao i povici „Bando napredna“ i „Vučiću lopove“
Na kraju šetnje, građanima je upućen poziv da se i sledeće subote okupe u još većem broju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here