Četvrta žrtva korone u Srbiji je doktorka iz Niša

0
212

Ginekolog iz Niša, preminula je danas od posledica koronavirusa i to je prva žrtva epidemije među zdravstvenim radnicima u Srbiji.

Da je korona u Srbiji odnela i četvrtu žrtvu, potvrdio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, rekavši da je preminula 60-godišnja žena u Nišu.

Kako se navodi, ona je preminula je u utorak oko 16 časova od posledica koronavirusa. Ističe se da je ona bila među pacijenatima sa najozbiljnijim komplikacijama, iako nije imala teža hronična obolenja, te da je među prvima priključena na veštačku ventilaciju. Sumnja se da je zaražena u jednoj privatnoj klinici gde je radila prekovremeno, a da joj je virus preneo pacijent iz Italije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je informaciju o smrti niške doktorke i rekao je da je ona bila dugogodišnji neregulisani dijabetičar.

“Ona je bila na respiratoru od 21. marta, težak oblik, borili su se lekari, ali nažalost nisu useli da pomognu”, rekao je Lončar.

On je apelovao na građane da budu bez kontakta, kod svojih kuća i da poslušaju savete stručnjaka.

“Da ne bismo dolazili u ovu situaicju, to je jedini način”, rekao je Lončar.

Do juče je na respiratorima bila 21 osoba, a Lončar kaže da su to teški pacijenti i da bitnijih promena do jutros nije bilo.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here