Članovi SNS-a u Nišu pravili bakljadu, pa umalo izazvali požar

0
322

Prilikom bakljade sa terase stana jednog od funkcionera niške Srpske napredne stranke koja je bila praćena skandiranjem protiv jednog od opozicionih lidera Dragana Đilasa, na Somborskom bulevaru u Nišu umalo je došlo do požara nakon što su bačene baklje pale na tendu radnje koja se nalazi u prizemlju zgrade.

Kao odgovor na proteste građana koji svake večeri sa terasa prave buku nezadovoljni stanjem u zemlji, aktivisti Srpske napredne stranke imali su svoj performans koji se umalo pretvorio u veliki incident.

Kako javlja reporterka Južnih vesti Gordana Bjeletić sa lica mesta, tačno u 20:30 u naselju Pantelej na Somborskom bulevaru, sa terase stana u kome živi jedan od gradskih funkcionera Srpske napredne stranke iz Niša, upalijene su baklje, razvučena je zastava vladajuće stranke i počelo je skandiranje protiv jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa.

Čulo se i ozvučenje iz zgrade u izgradnji koja se nalazi pored nje, Tončev gradnje, u koju su ušli članovi SNS-a i odatle skandirali i dobacivali građanima koji su sporadično dobacivali. Baklje su bačene na ulicu, pale su na tendu piljare koja je u prizemlju. Počela je da gori, ali su komšije sa terasa sipale vodu i spasili da se vatra ne proširi. Došli su i vlasnici koji žive u blizini, počeli da gase, a došla je i policija i vatrogasci – priča novinarka.

Ona opisuje situaciju kao napetu, jer je bilo međusobnog vređanja građana sa terasa i članova SNS-a.

Aktivisti SNS-a su bili raspoređeni i preko puta ulice, dobacivali su građanima koji su govorili protiv njih – priča novinarka.

Sat vremena nakon incidenta, naseljem još patroliraju policijski automobili, ispred zgrade dežura policajac, ali je situacija mirna.

Čitaoci javljaju da je bakljade bilo i u drugim delovima grada. Incidenti nisu prijavljeni.

Podsetimo, od nedelje, 26. aprila, građani su krenuli sa protestima u 20:05, a danas je narodni poslanik SNS-a Vladimir Đukanović na sednici Skupštine najavio odgovor vladajuće partije.

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here