Ćosić: Priča o antisrpskim medijima je radikalska tradicija

0
190

U zemlji koja ima tešku istoriju ubistava novinara niko ne bi trebalo da odmahuje rukom na pritiske na novinare, rekao je za Dojče vele (DW) direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić.

“Srbija ima tako tešku i frustrirajuću istoriju sa ubistvima novinara, pokušajima ubistava, paljenjem kuća, ovakvim pritiscima. Ne znam da li iko može da dozvoli luksuz i da kaže ma to je običan incident”, rekao je Ćosić za DW govoreći o poslednjem incidentu kada su dvojica maskiranih muškaraca u dvorište TV N1 ubacili letke na kojima piše “Republika Srbija doviđenja. Dobrodošli u Luksemburg”.

Ćosić je podsetio da je pre izvesnog vremena predsednik Srbije Aleksandar Vučić prestao da pominje “američku televiziju”.

“Uz neku vrstu poluizvinjenja i to tek kad ga je upozorila naša novinarka. Kao, on do sada nije kapirao kakvu vrstu karme nama to donosi. To se ne menja iz vremena radikala – samo nazovi medije antisrpskim! To se radilo devedesetih, a radi se i sada. Sad je samo inkarnacija drukčija – sad smo ‘luksemburški'”, navodi Ćosić.

Dodaje da se “gura” priča da TV N1 nelegalno posluje iako je, podseća Ćosić, premijerka jasno rekla da televizija posluje tako što koristi “rupe u zakonu”.

“U celom svetu je to eufemizam za poslovanje po zakonu samo što ona ne sme to javno kaže”, ističe Ćosić.

Ceo intervju sa Jugoslavom Ćosićem pročitajte na sajtu DW.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here