Da ovoga bude češće? Meč “orlova” u Srbiji, van Beograda, posle TRI godine!

0
185

Ljubiša Tumbaković preuzeo je ideju Slavoljuba Muslina koji je popravljanje atmosfere u taboru “orlova” počeo utakmicama van Beograda. Tada su igrali u Užicu i Novom Sadu, a Srbiju već sutra očekuje meč u Kruševcu na stadionu “Mladost”.

Odnos navijača prema fudbalskoj reprezentaciji Srbije uvek je bio specifičan i složen, po pravilu pun kritike, ali i ljubavi, koja doduše (pre)često zahladi zbog izneverenih očekivanja.

Svakim porazom ili aferom “orlovi” su gurali navijače od sebe, ali čini se da su spremni za novo primirje.

Posle teškog poraza od Ukrajine (0:5) i praktično ostajanja bez šanse za direktan plasman na EURO2020, došlo je do smene selektora Mladena Krstajića i dolaska iskusnijeg Ljubiše Tumbakovića, koji je i te kako svestan da je podloga za bolje rezultate i “zdravija” atmosfera, kako u svlačionici, tako i među narodom koji ponovo nema poverenje u fudbalere.

Otvorenijeg stava prema medijima i sve češćim navijačkim akcijamapoput posete školama, FSS je pokazao spremnost da pruži ruku narodu, a posebno konkretan korak u tom smislu može se smatrati prijateljski meč sa Paragvajem (četvrtak, 20.45).

Navijači fudbalera reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Lige nacija protiv Crne Gore.
Navijači fudbalera reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Lige nacija protiv Crne Gore.

Fudbalski savez Srbije odlučio je da upražnjen FIFA termin iskoristi za odigravanje utakmice, iako je često u prethodnih nekoliko godina znao i da ga ‘preskoči’, a zanimljivo je da će ovo biti prvi prijateljski meč koji su ‘orlovi’ odigrali pred našim navijačima posle čak tri godine.

Još interesantnije jeste da će biti odigran u Kruševcu, nadajući se da će i ljudi iz unutrašnjosti pružiti podršku koja je posebno zahladila u Beogradu.

Sličnom metodom kao Ljubiša Tumbaković poslužio se i Slavoljub Muslin čiji je mandat na klupi “orlova” počeo utakmicama u Užicu i Novom Sadu, pobedama nad Kiprom i Izraelom, gde se postepeno popravljala atmosfera iz prethodnog perioda, posle neuspeha u kvalifikacijama za EURO2016, što je takođe doprinelo plasmanu na Mundijal 2018.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here