Danas u Nišu: 4.000 vojnika, 300 borbenih vozila, 40 letelica, artiljerijski sistemi

0
225

 U Nišu će danas, povodom Dana pobede na fašizmom u Drugom svetskom ratu, biti održana vojno-policijska parada “Odbrana slobode”.

Paradi će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić će se u Nišu prvo sastati s komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima, a posle sastanka planirane su izjave za medije, najavila je pres služba predsednika Republike.

Predsednik Srbije će se u Nišu sastati i s predsednikom Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantinom Kosačovim, a zatim će razgovarati i s ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom.

U 11 sati, predsednik Vučić će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova “Odbrana slobode”.

Na paradi će učestvovati više od 4.000 vojnika i policajaca, a biće predstavljena i tehnika i naoružanje Vojske Srbije.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, u Nišu će građani danas moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila “hamer”, artljerijske sisteme “oganj”, borbena vozila “lazar”, artiljerijska oruđa “nora”, PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima “1500” i “1500+”…

Na kraju posete Nišu, predsednik Vučić će se sastati s predstavnicima kompanije KPMG.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here