Dok funkcioneri SNS-a u Ćupriji zarađuju ekstra platu, profesorke beru šljive

0
256

Priča o profesorki Više medicinske škole iz Ćuprije koje su već više od godinu dana bez posla i primanja, a na čija mesta su zaposleni funkcioneri SNS-a, dobila je nastavak.

Poslednje obraćanje javnosti poslanika Balše Božovića i uvid u imejl prepisku otpuštene profesorke Sunčice Ivanović sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem otvaraju pitanje ko zapravo u obrazovanju kadrira?

Godinu i po bez posla i primanja osam bivših profesorki Više medicinske škole u Ćupriji i dalje čeka ministra Šarčevića da, kako je obećao, reši problem. Jedna od njih, Sunčica Jovanović, prepisku sa ministrom dala je na uvid narodnom poslaniku i članu skupštinskog odbora za obrazovanje Balši Božoviću.

“Sa zvaničnog mejla ministarstva ministar Šarčević je odgovorio da direktorka Akademije koja je postavljena kada je u pitanju Viša medicinska škola u Ćupriji nije bila njegovo rešenje od samog početka”,rekao je Božović..

Ko onda kadrira ako ne ministar, kome je zakon dao ta ovlašćenja, zapitao je on.

“Da li je to Martinović, Orlić, da li je to državni sekretar Bošnjak, da li je to poslanik Laketić? Da li je to zarobljena škola koja je otpustila osam profesorki da bi zaposlila nekompetentan kadar, visoke funkcionere SNS-a”, pitao je Božović.

Dok funkcioneri SNS-a u školi u Ćupriji zarađuju ekstra platu na već postojeća primanja, otpuštene profesorke za dnevnicu beru šljive – objašnjava Božović. Tokom njihove “berbe” za opstanak, Sunčica Ivanović podseća i na to ko sve predaje budućim medicinskim sestrama.

“Ako je ministar dozvolio da se u školi zaposli pravnik, električar, veterinar, menadžer u ekonomiji, nama nedostaje još građevinar. I da mi onda na taj način šta? Da dobijemo medicinsku sestru koja će moći da vam popravi kompjuter, da vam nešto sazida, da vam leči kućnog ljubimc, da vam citira zakon koji Martinović donosi u skupštini. Sve samo da se ne bavi negom pacijenata”, rekla je Sunčica Ivanović, bivša profesorka VMŠ u Ćupriji.

Do obelodanjivanja prepiske došlo je tek nekoliko dana od kako je u Kragujevcu poslanik Božović pitanjima “presreo” resornog ministra.

Božović: Profesori imaju sedam plata, a one nemaju nijenu već godinu i po dana.

Šarčević: Balša, pa nisam ja supermen da rešim sve nevolje.

Božović: Ali vi ste ministar prosvete.

Šarčević: Pa rešavam ga!

A obratio se i bivšim profesorkama koje su ga prekidale dok je raspravljao o težini slučaja.

“Moja dobra volja je da sam vaspitan, a vi ste uporni i zašto bih se ja zalagao za vas? Imate sud! Je l’ tako”, upitao je Šarčević.

Tako ostaje nejasno kada će i ko rešiti problem otpuštenog kompetentnog kadra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here