Đorđević: Nismo mi krivi ako radnici prihvate da rade u uslovima mimo zakona

0
147

Ministar za rad Zoran Đorđević poručio je da radnici treba da traže svoja prava i da ne pristaju na uslove rada, koji nisu u skladu sa zakonom.

On je ukazao i na to da Ministarstvo nije krivo ako radnici prihvate da rade u uslovima koji su mimo zakona i onoga što im zakon omogućava.

“Ako se nešto desi, mi ćemo svakako da reagujemo, ali najviše zavisi od radnika”, poručio je Đordević i dodao da će Ministarstvo rada insistirati na poštovanju zakona i da niko neće biti aboliran.

Dodao je i da su pojačane kontrole i nadzori kada je reč o bezbednosti na radu, pa je smanjen i broj pogibija.

Đorđević je bio učesnik debate u Skupštini Grada, koja je bila posvečena unapređenju socijalnog dijaloga na lokalnom nivou.

On je istakao da će se zalagati za jačanje rada socijalno-ekonomskih saveta na lokalnom nivou, jer su oni pokretači i realizatori inicijativa za rešavanje konkretnih problema građana.

Prema njegovim rečima, postoje tri vrste socijalno-ekomomskih saveta na lokalu – oni koji rade, oni “rade, a u suštini ne rade” i oni koji “uopšte ne rade”.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da rad socijalno-ekonomskohlg saveta u Beogradu može da posluži kao primer. Dodao je da je glavni cilj što bolji položaj zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here