Državna revizorska institucija: Brojne nepravilnosti u radu Opštine Petrovac na Mlavi

0
1696

Opština Petrovac na Mlavi je u 2018. i 2019. godini nabavila dobra, usluge ili radove vredne 28,17 miliona dinara bez sprovođenja tendera, navodi Državna revizorska institucija (DRI). Prilikom sprovođenja javnih nabavki, opštinske vlasti nisu  postupile u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u iznosu od 180,52 miliona dinara, a isplatile su najmanje 1,47 miliona dinara zaposlenima više od propisanog iznosa.

DRI je u funkcionisanju ove opštine pronašla i druge nepravilnosti. Prilikom sprovođenja postupaka javnih nabavki, Opština Petrovac na Mlavi je zaključila ugovore a da u njima nije navodila rokove za završetak radova ili trajanja ugovora, nije navodila robni znak bez korišćenja reči “ili odgovarajuće”, a zaključila je ugovore a nije odbila neprihvatljive ponude.

Dodatno, konkursnom dokumentacijom u Modelu ugovora nije navodila ukupnu vrednost, već je ostavljeno naručiocu da naknadno upiše vrednost, a u konkursnoj dokumentaciji nije navodila mesto isporuke dobra.

Primenom pogrešno utvrđenih koeficijenata, indirektni korisnici budžetskih sredstava i to: Ustanova Sportski centar “Petrovac na Mlavi” i Javna ustanova “Direkcija za omladinu i sport” Petrovac na Mlavi su izvršili rashode zaposlenima više od propisanog iznosa,

Revizori su, između ostalog, utvrdili da je Načelnik Opštinske uprave donosio rešenje o prekovremenom radu na osnovu sopstvenog saznanja o potrebi za prekovremenim radom ili usmenog obaveštenja rukovodioca odeljenja ili šefa odseka, a da zaposleni nisu dostavljali Izveštaj o izvršenom prekovremenom radu, odnosno izveštaje o izvršenom poslu.

Foto: SNS Petrovac na Mlavi – U sredini načelnik opštinske uprave

Ceo izveštaj možete preuzeti na linku ispod:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here