Duško Nedinić: Zbog zaštite starijih, zaposleni u Stamnici i Velikom Popovcu ne odlaze kućama

0
1291

Za vreme trajanja epidemije korona virusa u našoj ​zemlji, u posebnom riziku od zaraze su ustanove koje imaju kolektivni ​smeštaj. Na području Petrovca na Mlavi to su Ustanova za odrasle i ​starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu i Specijalni zavod za ​decu i omladinu „Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici.

U njima ima oko 600 ​štićenika i preko 200 zaposlenih, pa su zbog toga preduzete sve mere ​predostrožnosti kako virus ne bi prodro u kolektiv.

Predsednik opštine ​Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, kaže da je zbog predostrožnosti ​doneta odluka da zaposleni ne odlaze kućama po završetku smene, već ​da, do daljeg, u ustanovama borave non-stop.

-Znam koliko teško ovo ​pada zaposlenima, ovo nije nimalo laka situacija, ali zaista moramo ​imati u vidu da se ovakva, nimalo popularna mera, uvodi zbog zdravlja ​samih zaposlenih i njihovih porodica, kao i štićenika, koji su posebno ​osetljivi – rekao je Nedinić.

Da bi imali što bolje uslove za boravak ​u domovima u kojima rade, za zaposlene su obezbeđeni kreveti, u čemu ​su pomogli članovi Odreda izviđača „Mlava“.

-Ako se napravi propust u ​ovim ustanovama, to može biti pogubno za našu opštinu i naš ​zdravstveni sistem. I ne samo to. Pošto ove dve ustanove zapošljavaju ​preko 200 ljudi, to samo po sebi govori o značaju njihovog opstanka. Ovo je situacija kada se mora gledati šira slika i u kojoj je ​izolacija jedini spas – poručio je Nedinić.​

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here