DUŽI policijski čas DANAS od 15h!

0
360

Vlada Srbije je odlučila da produži zabranu kretanja svim građanima (osim onima sa radnim dozvolama) vikendom. Ostalo je nejasno od kad to važi, pa smo konsultovali MUP.

Nezadovoljni ponašanjem, odnosno nedisciplinom pojedinih građana, vlasti u Srbiji, a sa time se saglasila i struka, tj. lekari i epidemiolozi, odlučili su da produže trajanje zabrane kretanja svim građanima (osim onima koji moraju da rade i imaju radne dozvole) vikendom od 15h do 5 sati ujutru.

Dakle, radnim danima je, za sada, na snazi od 17h do 5 sati ujutru, samo subotom i nedeljom od 15h.

Ostalo je, međutim, nejasno, od kada važi ta nova mera vikendom. U MUP-u su nam rekli da to važi od DANAS od 15h.

Dakle, ne smete da budete na ulici danas već od 15h.

Da podsetimo i da je ukinuta dozvola vlasnicima pasa da šetaju kućne ljubimce u periodu od 20 do 21h (dakle u vreme trajanja policijskog časa), koja je bila uvedena, ali je Vlada Srbije odlučila da tu dozvolu stavi van snage, opet, kako je objašnjeno, zbog nediscipline i zloupotreba pojedinih građana.

Srbija je u vreme epidemije korona virusa i shodno vanrednom stanju 18. marta uvela zabranu kretanja od 20 do 05 časova za sve građane bez posebne dozvole. Tri dana kasnije mera je produžena na od 17 časova, jer je građani nisu shvatili dovoljno ozbiljno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here