Ekstremni desničari protestovali ispred migrantskog centra

0
355

Oko 50 ekstremnih desničara, pripadnika pokreta Levijatan, Četničke omladine i Nacionalnog korpusa, protestovalo je večeras ispred migrantskog centra u Obrenovcu, u koji je pre nedelju dana kolima upao Filip Radovanović.

Oni su se okupili ispred migrantskog centra zbog hapšenja Filipa Radovanovića, inače pripadnika Levijatana, pokreta koji je poznat je po antimigrantskim i rasističkim delovanjima.

Kako je javio reporter portala Nova.rs, okupljeni su nosili majice sa mapom KiM i dizali tri prsta, a u jednom trenutku zapevali su pesmu “Hriste bože” iz filma “Kosovski boj”. Skup je protekao bez incidenata.

Među okupljenima je bio i Pavle Bihali, lider Levijatana, kao i antivakserka Jovana Stojković.

Pripadnici ultradesničarskih pokreta su rekli da su se ispred migrantskog centra okupili kako bi podržali uhapšenog Radovanovića i da ukažu na problem migrantske politike u Srbiji. Oni su poručili da Radovanović nije terorista, kao i da je samo “emotivno reagovao”.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na pitanje lokalne novinarke TV mag zasto nema Obrenovčana u velikom broju, Bihali je rekao da ne zna, ali da oni sigurno iskazuju revolt na društvenim mrežama, te da poštuju Vladinu zabranu okupljanja više od 100 ljudi.

Ispred kasarne, koja je zaključana, su bila tri pripadnika policijske brigade, a preko puta je bila i saobraćajna policija, kao i policajci u civilu. Međutim, bila su parkirana četiri kombija puna pripadnika policije.

Migranti su se nalazili u kasarni, ali su od ekstremnih desničara bili udaljeni nekoliko stotina metara i posmatrali šta se dešava.

Obrenovčanin Filip Radovanović svojim privatnim automobilom *upao je u krug Prihvatnog centra za migrante, koji se nalazi u bivšoj kasarni Bora Marković u Obrenovcu. On je u uživo, u prenosu preko društvene mreže Fejsbuk, snimio upad u obrenovačku kasarnu.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here