Etički odbor Univerziteta zaseda u ponedeljak, tema i doktorat Malog

0
150

Članovi Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, tela koje treba da odluči o spornom doktoratu Siniše Malog, obavešteni su u četvrtak da će sednica Odbora ipak biti održana 4. novembra. Jedna od tema dnevnog reda je i slučaj doktorata Siniše Malog.

U pozivu koji je upućen članovima Odbora je navedeno da se sednica održava „na molbu uprave Univerziteta i pritiska javnosti“, radi „razmatranja aktuelne situacije u vezi predmeta koji se nalaze pred Odborom“. Sednica će biti održana u Rektoratu u ponedeljak, 4. novembra, u 15 časova.

Jedna od tačaka predloženog dnevnog reda je i dogovor oko daljeg postupanja povodom odluke Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka, koje je krajem oktobra odlučilo da se Siniši Malom izrekne mera javne osude.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu nadležan je da donese konačnu odluku u vezi sa spornim doktoratom Siniše Malog. Rektorka Ivanka Popović je ranije najavila da će ovaj slučaj biti rešen do 4. novembra, međutim na sajtu Univerziteta je u sredu objavljeno da to neće biti moguće zbog rokova za žalbu koje se mogu podneti na odluku Nastavno-naučnog veća. Rok za podnošenje žalbi je 11. novembar, a rektorka može da podnese žalbu do 13. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here