Foto: Printscreen/YouTube/Global TV

Za razliku od Srbije i domaćih rijalitija, rijaliti šou “Veliki brat” u mnogim zemljama širom Evrope i sveta prekinut je zbog koron virusa, a učesnici pravo iz šoua odlaze u karantin.

Jedan od novijih rijaliti šou programa koji je ugašen jeste “Veliki brat” u Švedskoj. Danijel Glasman, jedan od takmičara pomenutog rijalitija, prošle nedelje je izašao iz kuće u kojoj je proveo pedeset dana.

“Još uvek pokušavam da shvatim šta se događa. Teško mi je da prihvatim koliko se svet promenio. Očigledno da ne možeš 50 dana biti izolovan od ostatka sveta i da očekuješ da će sve ostati isto”, izjavio je on za “Gardian”.

On je dodao i da su zbog ograničenih informacija koje su dolazile u rijaliti i on i ostali učesnici potcenili čitavu situaciju.

“Kada smo otišli u izolaciju, nismo znali u kojoj se meri korona virus proširio svetom, a Švedska nije imala zabeleženih slučajeva. Zbijali smo šale o situaciji oko korone, zamišljajući hoće li svet izgledati poput kakvog filma sa zombijima kada napustimo kuću”, dodao je on.

Za razliku od Švedske i ostalih zapadnih zemalja Evrope, rijaliti se u Srbiji i dalje nesmetano emituje uprkos zabrani okupljanja i merama koje je donela Valda Republike Srbije, a gotovo svake nedelje u navodno izolovane kuće ulaze nova lica iz spoljnog sveta.

O tome su za Nova.rs govorili stručnjaci.

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić, ali i epidemiolog Zoran Radovanović, ranije su za naš portal istakli da bi rijaliti u Srbiji morao da bude ukinut zbog vanrednog stanja i pandemije virusa.

“Rijaliti zagađuje mentalno zdravlje nacije. To je zločinački apsekt rijalitija. To je mnogo opasnije od svega drugog, ali koliko sam čuo, taj svet i generalno ne vodi računa o higijeni. Oni uopšte po svom intelektualnom i svakom drugom nivou nemaju higijenske navike. Tu je opasnost ne samo od korone već i od bilo koje druge bolesti. Ako ih je više od deset u istoj prostoriji, zbog mera koje su donete, to bi moralo da se razjuri, cela ta bulumenta”, izjavio je Radovanović za Nova.rs ranije i dodao:

“Mogu da zaraze jedni druge tako što izlaze i ulaze na imanje. Ukoliko ih ima i starijih od 65 godina, morali bi da sede izolovani u kućnoj izolaciji.”

Sa njegovim stavovima složio se i Miodrag Majić.

“Slažem se sa epidemiologom, to je do sada bila samo mentalno ugrožavajuća pojava, a rijaliti je sada postao opasnost i u epidemiološkom smislu”, izjavio je on za Nova.rs.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here