Fajon sa Vučićem: Zabrinutost za slobodu medija u Srbiji

0
186

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i Evropske unije (POSP), navodi se u saopštenju.

Vučić je čestitao Tanji Fajon na izboru za predsednicu delegacije Evropskog parlamenta pri parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i Evropske unije, ističe se u saopštenju.

On je pozitivno ocenio dogovor lidera zemalja članica o nosiocima najznačajnih funkcija u EU i izrazio nadu da će institucije EU i u novom sastavu nastaviti da podržavaju politiku proširenja i evropski put Srbije.

Погледај слику на Твитеру

Vučić je naglasio da Srbija pozdravlja izbor Vladimira Bilčika na mesto novog izvestioca EP za Srbiju, uz zahvalnost njegovom prethodniku, Dejvidu Mekalisteru, na doprinosu i aktivnoj podršci evropskim integracijama Srbije, dodaje se u saopštenju. 

– Srbija se zalaže za mir i stabilnost u regionu, a regionalna saradnja, jačanje odnosa sa susedima i nastavak politike pomirenja predstavljaju naše spoljnopolitičke prioritete, istakao je Vučić i dodao da Srbija pridaje veliku važnost Berlinskom procesu, čiji se značaj ogleda u pružanju podrške evropskim integracijama Zapadnog Balkana kroz konkretne projekte i mere.

Predsednica POSP Tanja Fajon je rekla da se Evropski parlament zalaže za proširenje EU i da je Srbija među najozbiljnijim kandidatima. Ona je čestitala na ekonomskim uspesima Srbije i zahvalila na mogućnosti da Evropski parlament posreduje u dijalogu vlasti i opozicije.

Fajon je, navodi se u saopštenju, izrazila zabrinutost za slobodu medija, ali je istovremeno čestitala na izradi medijske strategije.

– Evropski parlament će nastaviti da aktivno podržava politiku proširenja EU i zagovara srpski pristup kao najbolji način za napredak u evropskim integracijama, rekla je Fajon i dodala da očekuje da će Evropski savet promeniti odluku u vezi sa Severnom Makedonijom i Albanijom i da će poslati pozitivan signal tim zemljama pre Samita EU – Zapadni Balkan u Zagrebu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here