Fijakeristi u Beču besplatno dostavljaju obroke građanima

0
301

Bečki fijakeristi u saradnji sa hotelom Interkontinental svakodnevno dostavljaju 250 besplatnih obroka građanima austrijske prestonice.

Iako su hoteli i drugi ugostiteljski objekti u Austriji trenutno zatvoreni, osoblje hotela Interkontinental u Beču u saradnji sa fijakeristima svakodnevno priprema hranu i dostavu 250 besplatnih obroka građanima Beča.

Kako navodi Kancelarija Grada Beča u Beogradu, svaki fijakerista dostavlja hranu na oko 15 adresa dnevno, a oduševljenje građana koji čekaju na obrok je veliko.

“Hotel postoji već 50 godina i mi smo institucija koja je i sama deo Beča”, izjavila je direktorka hotela Interkontinental Brigite Tratner.

Kako se dodaje, ova akcija je dobra i za konje, budući da je životinjama potrebna vežba i kretanje.

Pored hotelskog tima, u kampanji učestvuju i udruženje Bečki fijakeri, firma Karitas iz koje dolazi najveći broj dobrovoljaca za dostavu hrane, preduzeće Mjam koje je obezbedilo termo-rančeve, taksi vozila 40100 koja pružaju podršku u dostavi, kao i potpredsednik jedne logističke firme, Georg Gregori, koji dobrovoljno osmišljava optimalne rute za dostavu koristeći besplatan softver firme Gb consite.

Kampanja bi trebalo da traje do 13. aprila, ali postoji mogućnost da se produži, kažu organizatori. Volonteri mogu da se prijave svakog dana do 17 časova, ukoliko žele da učestvuju u akciji.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here