(FOTO/VIDEO) Šesti protest 1 od 5 miliona u Petrovcu

0
909

Sinoć je održan šesti protest 1 od 5 miliona u Petrovcu na Mlavi.


Na Gradskom trgu okupilo se stotinak građana, a okupljenima su se obratili Petar Mitov, student prava iz Beograda i Dragan Stajić Gaci, profesor fizičkog vaspitanja.


Mladi Petar je bio prethodne subote ispred RTS-a i preneo utiske, između ostalog rekao i da je policija na strani svojih građana i da nasilja i vandalizma nije bilo, a jedino polomljeno staklo će biti plaćeno. Kako se u međuvremenu na obližnjoj terasi pojavio lokalni naprednjak poznat po tome da je šef “bot tima” iz Petrovca i koji je sve vreme snimao i pratio, Petar ga je pozvao da sidje dole i pridruži se gradjanima.


Profesor Dragan je već na početku rekao da je svestan šta ga već sutra može snaći s obzirom na to da je stao i javno rekao šta ima, ali da ne žali jer želi da pre svega ispred svoje dece, svojih sugrađana, đaka stane jednog dana čista obraza, a ne pognute glave jer nije ništa uradio.
Govornici su istakli i glavne probleme, a neki od njih su zapošljavanje preko partijske knjižice, odlazak mladih iz Srbije, medijski mrak…

Na trgu su se pojavili i drugi hrabri prosvetni radnici iz osnovne škole “Bata Bulić” i srednje škole “Mladost”. Petnaestak veoma hrabrih nastavnika i profesora su šetali večeras sa ostalim građanima. Veliki broj za malu sredinu u kojoj vladaju pretnje, ucene i strah.

Ceo snimak od sinoć možete pogledati na linku ispod:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here