(FOTO)DOSETILI SE! DO SADA NEVIĐENI PROFESIONALIZAM: “Vodoprivreda” u Busuru angažovala stogodišnjeg deda Petka!

0
938

Iako je kod izvesnih zlonamernih meštana sela Busura ali i Petrovca i drugih mesta petrovačke opštine postojala sumnja da ce preduzeće “Vodoprivreda” iz Požarevca na adekvatan način izvršiti potrebne radove na budućoj zaštiti meštana od poplava, slike sa lica mesta govore da je bojazan bila potpuno neopravdana.

Izgleda da su se nadležni u požarevačkoj “Vodoprivredi” ozbiljno pripremili za izvođenje radova na budućim branama koje bi meštane trebale da zaštite od vodenih bujica. Naime, pored radova koje na glavnoj busurskoj brani obavlja ovo povlašćeno preduzeće, jer osim njega niko drugi ne može dobiti ovakvu vrstu posla, “Vodoprivreda” je na potesu “Stara škola”, na početku jezera, već izgradila dve “brane” kako bi usporila priliv vode u jezero. Naš fotoreporter se tragom glasina o dve velelepne brane na licu mesta uverio da su netačne priče o povlašćenosti “Vodoprivrede” i mogućem dugogodišnjem pranju para preko ovog preduzeća.

Već je na prvi pogled na dve izgrađene brane postalo jasno zašto se “Vodoprivreda” tako dobro kotira kada su u pitanju radovi na zaštitama od poplava. Pre svega radi se o stručnosti i domišljatosti inženjera pomenutog preduzeća kao i o izboru profesionalnih stručnih saradnika i podizvođača. Saznali smo da je jedan od najvažnijih i najcenjenijih saradnika požarevačke “Vodoprivrede”, stogodišnji deda Petko iz Gornjeg Milanovca.

Ovaj krepki stogodišnjak se na poziv glavnog inženjera “Vodoprivrede” odazvao i svojim spretnim rukama u roku od nekoliko dana od pruća “ispleo” dve pomenute brane. Po saznanju o bravurama deda Petka u Busuru, kontaktirali smo ga. Na naše iznenađenje Petko nam je jasno i glasno, bez ustezanja, potvrdio celu priču rečima: “Vaše informacije su potpuno tačne! Ja sam dugogodišnji podizvođač “Vodoprivrede” iz Požarevca. Mene angažuju u posebno teškim i malte ne nerešivim situacijama. Smatrali su da ovde samo ja mogu rešiti problem jer imam osamdesetogodišnje iskustvo u pletenju korpi i batara za kukuruz. Znali su da ja najbolje poznajem savitljivost pruća, a to je u ovom slučaju bilo najvažnije jer je vodena bujica opasna sila”! I pored uverljivosti reči deda Petka o apsolutnoj sigurnosti dve izgradjene brane, ipak ćemo pratiti dalji razvoj događaja, a deda Petku želimo da bar još jednu deceniju bude uspešan savetnik i podizvodjač “Vodoprivrede” jer se bez njega očigledno ne može!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here