Francuska televizija: Protest u Beogradu test za opoziciju

0
155

Današnji protest u Beogradu protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja test za opoziciju, prenela je francuska televizija Frans 24 (France).

„Opozicija u Srbiji za danas priprema novi veliki protest. Opozicija optužuje Vučića za autoritarizam, traži pristup medijima i organizovanje slobodnih izbora“, navela je televizija i dodala da srpske vlasti sa svoje strane „nastavljaju optužbe o nasilju“ kako bi obeshrabile ljude da dođu na proteste.

Današnji protest je test za opoziciju, a cilj je privući međunarodnu pažnju“, dodala je francuska televizija u izveštaju pod naslovom „U Srbiji, opozicija na ulici kako bi branila slobodu medija“.

U Beogradu će danas u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine početi protest protiv aktulene vlasti „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“.

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema „režimu“ Srpske napredne stranke.

Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here