Fudbalerima Crvene zvezde nije dozvoljen ulazak na Kosovo – Terzić kaže pobeda Zvezde i Srbije

0
219

Fudbalerima i rukovodstvu Crvene Zvezde nije dozvoljen prelaz na Jarinju, kako bi odigrali utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije zakazanu za 14 časova u Zvečanu protiv FK Trepče. Kako je novinarima rekao direktor beogradskog kluba Zvezdan Terzić, kosovska vlada zabranila je ulazak na Kosovo i Metohiju.

Autobus sa fudbalerima Crvene zvezde nakon toga je pošao natrag put Raške, javio je portal Kosovo onlajn.

“Žao nam je, verovatno će se utakmica odigrati sutra negde u Beogradu. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj, hteli smo da se bavimo samo sportom i ništa drugo”, rekao je Terzić.

On je ocenio da je reč o “velikoj diplomatskoj pobedi Srbije, Fudbalskog saveza i Crvene zvezde”.

“Dobili smo podršku FIFA, sve što su izjavljivali bilo je laž. Oni su rekli da Crvena zvezda na silu hoće da dođe ovde, protiv odluka FIFA i UEFA, što nije bilo istina”, rekao je Terzić.

Tehnički direktor fudbalskog kluba Trepča Vladan Radovanović rekao je da se njegov klub spremao za spektakl i dodao da je nebitno gde će utakmica Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom biti odigrana.

“Vidite i sami šta se dešava, ovo je više od sporta, više od igre. Žao nam je svima”, rekao je Radovanović.

Na prelazu Jarinje bile su stacionirane pojačane snage kosovske policije, sa dva vozila specijalne policije, javio je izveštač sa lica mesta.

Navijači Crvene Zvezde iz Zvečana i drugih delova severa Kosova, kao i centralne Srbije, takođe su bili na prelazu Jarinje, gde su pevali navijačke i pesme o Kosovu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here