Gospodine Antiću, hvala za sve

0
229

Gospodin fudbal, Mister, Radomir Antić. Napustio nas je čovek kojeg će svi zauvek pamtiti, jer je uvek imao dečački osmeh kada ugleda loptu, jer je živeo za taj fudbal.

Nema tog ljubitelja fudbala koga juče nije potresla vest iz Madrida. Mene, tebe, vas… One koji su ga poznavali – pogotovo, pa i one koji ga nisu lično znali.

Otišao je Radomir, otišao je i Antić, ali takve veličine, zapravo, nikada i ne odlaze, kako je to lepo rekao “njegov” kapiten Dejan Stanković.

I to što je o sebi umeo da priča u trećem licu, radio je šmekerski, na gospodski način. Zaslužio je Mister da se priča i piše o njemu…

Pamtiće se kako je, kao niko, ujedinio fudbalsku Srbiju, kako je narod na tom putu ka Južnoj Africi imao osećaj ponosa, jedinstva i želje da bude uz reprezentaciju. Koliko god se neki trudili, više tako nije bilo kada su “orlovi” u pitanju.

Ipak je Antić imao to “nešto” u sebi što je i kod dva miliona selektora u našoj zemlji izazivalo slogu i zajedništvo. Svi su bili za njegovih 11, njegov način igre, za sve što zamisli, jer je svima srce u istom ritmu lupalo za uspeh Srbije.

Otišao je u 71. godini, ovu utakmicu, nažalost, nije dobio, kako se nadao i Predrag Mijatović, o čemu je pričao za Nova.rs, jer je bio večiti borac.

Svi znaju da je jedini trenirao tri najveća španska kluba, zato su se iz njegovog Atletika, Reala i Barselone biranim rečima oprostili od bivšeg trenera.

Zato su brojni igrači širom Španije, među kojima su velikanu kao što su Iker Kasiljas ili Serhio Ramos, bili potreseni i emotivni. Zato naši fudbalski asovi nisu mogli da dođu sebi od bola i tuge koji su ih obuzeli.

Zato, gospodine Antiću, hvala vam za sve. Za veru, za nadu, za osećaj ponosa i sreće dok smo gledali reprezentativni fudbal. Neka vam je večna slava.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here