Gradski urbanista demantuje Vesića: Anketa o Savskom mostu sledeće nedelje

0
239

Uprkos izjavi zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da su građani u internet anketi izabrali da se Stari savski most premesti u park Ušće, gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je za “Politiku“ da će izjašnjavanje Beograđana o tome biti organizovano tek sledeće nedelje.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u ponedeljak na TV Prva da će na mestu Starog savskog mosta biti izgrađen novi most sa šest kolovoznih traka, biciklističkim i pešačkim stazama.

Vesić planira da skine stari tramvajski most i da ga postavi, pajsad, u park na Ušću.

Posted by Bora Konj on Уторак, 08. октобар 2019.

Projekat za novi most, kako je dodao, već postoji, ali se još čeka projekat izmeštanja starog.

“Mi smo prvo hteli taj most da postavimo između Novog Beograda i Ade Ciganlije jer postoji potreba za jednim biciklističko-pešačkim mostom između, koji bi spajao Novi Beograd i Adu Ciganliju. Onda smo stavili na glasanje na našem sajtu i građani su izglasali jedno bolje rešenje, a to je da ovaj most ide u park Ušće gde će onda biti postavljen, znači ostavljen kao simbol Beograda“, kazao je Vesić za TV Prva.

Objasnio je i da bi se u konstrukciji Starog savskog mosta na Ušću nalazili restorani i suvenirnice.

Reagujući na Vesićeve najave, jedan broj Beograđana pobunio se na društvenim mrežama, ističući da nikakvog glasanja na internetu o sudbini Starog savskog mosta nije bilo.

Sumnje građana je izjavom za “Politiku“ potvrdio i gradski urbanista Marko Stojičić koji je najavio da će anketa o novoj poziciji mosta biti raspisana tek sledeće nedelje.

“Da li će Stari savski most biti izmešten u park Ušće ili će biti montiran između Bloka 70 i Ade Ciganlije – odlučiće Beograđani. Sledeće nedelje na sajtu grada biće postavljena anketa o sudbini ove rečne saobraćajnice i 45 dana građani će moći da glasaju za jednu od te dve opcije“, rekao je Stojčić.

Anketa će, kako je objasnio, osim pitanja, sadržati podatke o vrednosti oba projekta i ponudiće njihov grafički prikaz.

Premeštanje mosta u park za desetak procenata je jeftinija opcija nego da se tramvajski most preselo i Blok 70, ali poslednju reč daće žitelji Beograda, poručio je gradski urbanista.

Najavio je i da će sledeće godine biti raspisana anketa na kojoj će se građani izjasniti šta bi voleli da bude izgrađeno na mestu privremenog tržnog centra “Staklenac“ na Trgu Republike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here