Granični prelaz Evzoni ponovo zatvoren za turiste iz Srbije posle samo nekoliko sati

0
463

Granični prelaz Evzoni između Grčke i Severne Makedonije ipak je zatvoren za turiste.

Ne može da se uđu u Grčku preko Evzonija, objavljeno je na Fejsbuk stranici Nikana.gr. Kako navode, ulaz u Grčku mmoguć je samo preko Bugarske i prelaza Promahonas.

Prethodno su se pojavile informacije da je prelaz od jutros otvoren i da srpski turisti mogu od danas da u Grčku uđu i preko Severne Makedonije. 

“Autobus učesnika naše humanitarne akcije je prešao jutros Evzoni. Kontrola je trajala 45 minuta, tj. čekanje na prelazu. Posle skeniranja kodova tri osobe, odustaše od daljeg skeniranja. Testiranja nije bilo”, napisali su administratori Fejsbuk grupe “Live from Greece”.  

Putnici koji su se opredelili za put preko Bugarske i graničnog prelaza Kulata/Promahonas kažu da su granicu jutros prešli za manje od pola sata, prenosi “Blic”.

 “Upravo smo prešli Promahonas, stigli oko 6:00, sve završili oko 6:20. Kao i do sada, bugarski policajac uzme pasoš, pošalje vas da se parkirate i vratite po pasoš kod grčkog policajca. Niko ne pita za QR kod, niko nikog ne šalje na testiranje (bar ne u tih 20 minuta koliko smo bili tamo), iako je štand za testiranje postavljen. Mi smo krenuli sinoć jer su ljudi pisali da štand za testiranje postavljaju tek kasnije, ali eto, i u 6:00 je bio tamo”, opisali su svoje iskustvo srpski turisti.

Autor: 021.rs, Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here