Hakeri najavljuju „Koronaliks”

0
478

Teoretičari zavere očekuju „pravu istinu” o koroni nakon što su hakovani mejlovi SZO i Gejtsove fondacije

Ljudi koji ne veruju u zvanične podatke o pandemiji kovida 19 s ushićenjem su juče i prekjuče delili vest da će se „prava istina konačno saznati”, jer su hakovane imejl adrese vodećih organizacija koje se bore protiv zaraze: Svetske zdravstvene organizacije (SZO), Fondacije Bila i Melinde Gejts, Svetske banke, američkog Nacionalnog instituta za zdravlje (NHI) i Instituta za virologiju u Vuhanu. Hakeri uvereni da je sve ovo velika zavera globalista najavljuju na „Tviteru” da im je sledeći korak da uđu u trag novčanim transakcijama „Gejtsa i ekipe” kako bi svoju teoriju dokazali.

Za sada, osim pretnji „Koronaliksom”, nije objavljen nijedan dokument u prilog tvrdnjama da se osnivač „Majkrosofta” godinama sprema za ovakav scenario da bi od obaveznih vakcina zaradio, a možda i svim ljudima ugradio čipove za praćenje, što je još jedan od maštovitih scenarija. Na internetu je u nedelju i ponedeljak objavljeno oko 25.000 hakovanih imejl adresa i lozinki SZO, Gejtsove fondacije, NHI i Svetske banke, na šta je pažnju skrenula bezbednosna organizacija SITE iz Merilenda, koja prati ekstremističke i terorističke grupe na internetu.

SITE nije mogao da kaže da li su adrese i lozinke autentični, ali je australijski stručnjak za sajber bezbednost Robert Poter saopštio da oni koji pripadaju SZO jesu, mada izgleda potiču od jednog starog hakerskog napada na tu organizaciju. SZO je potvrdila da je od više od 2.700 objavljenih imejl adresa povezanih s njima validno i aktivno oko 460, ali da nijedna nije ugrožena, jer imaju dvofaktorsku zaštitu (još nešto pored lozinke). Bi-Bi-Si navodi da su i podaci Svetske banke izgleda iz nekog starog „šteka” ukradenih adresa. Fondacija Gejtsovih je saopštila da nema saznanja da im je kompjuterski sistem kompromitovan.

Šef SZO za informacionu bezbednost Bernardo Marijano rekao je za „Blumberg” da je od sredine marta enormno uvećan broj sajber napada na organizaciju, uglavnom na njene najviše funkcionere. Na udaru su i kancelarija u Južnoj Koreji i sedište u Ženevi. Nadležne agencije Izraela, EU, UK i Švajcarske, kao i Interpol i „Majkrosoft”, poslednjih nedelja su upozorili SZO da su im sistemi izloženi upornim sajber napadima. Ranije se jednom mesečno palio takav bezbednosni alarm, a do sada su u aprilu imali osam. Neke od stranih sajber agencija su identifikovale poreklo napada, navodeći da je reč o akterima iza kojih stoji država, ali Marijano nije želeo da otkriva osumnjičene. Rekao je samo da su zbog pojačanih pretnji udvostručili broj zaposlenih u IT službi i da sarađuju sa čak pet kompanija za sajber bezbednost.

Američki predsednik je pre mesec dana saopštio da će SAD prestati da finansiraju SZO. Tramp optužuje tu organizaciju da je glavni krivac za pandemiju, da je loše reagovala, prikrivala podatke i štitila nacionalne interese Kine.

Desničari su znatno pomogli širenje netačnih teorija u vezi s pandemijom kovida 19, što SZO opisuje kao infodemiju. Prema jednoj od njih, Gejts je isplanirao pandemiju kako bi se još više obogatio, a vakcinu je, kako tvrde, već spremio. Jedan od „dokaza” su našli u tome što je krajem prošle godine u saradnji s Univerzitetom „Džons Hopkins”, organizovao simulaciju pandemije kako bi se ukazalo na izazove spremnosti i reagovanja u tako ozbiljnoj situaciji. Na društvenim mrežama se kao argument da je vakcina već spremna dele neki patenti, ali oni se odnose na prethodne vakcine protiv SARS-a.

Tviter nalog „Američki hakeri” najavio je prekjuče da će objaviti bankovne transfere koji će „jasno pokazati da Gejts kontroliše ceo narativ oko pandemije i da sve vreme ima u džepu korumpirane zvaničnike SZO, američkog Centra za kontrolu bolesti  i Svetske banke, koje istovremeno podmićuje i Kina”.

Izvor: Politika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here