Hapšenja širom Srbije zbog nepoštovanja policijskog časa i samoizolacije, i širenja panike

0
453

U više gradova širom Srbije izvršena su hapšenja zbog kršenja zabrane kretanja za vreme policijskog časa i mera samoizloacije.

Novi Pazar: Krivične prijave protiv devet osoba zbog kršenja mera protiv širenja korone

Novopazarska policija je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u poslednja 24 sata podnela devet krivičnih prijava protiv osoba koje su kršile mere koje je Vlada Srbije propisala u borbi protiv širenja korona virusa, saopštila je jutros Policijska uprava u tom gradu.

Krivične prijave zbog sumnje da su počinile krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije podnete su protiv tri osobe koje su kršile meru samoizolacije.

Njima je, nakon toga, izrečena mera zabrane napuštanja objekta, odnosno kućni pritvor.

Za to krivično delo osumnjičena je i osoba starija od 65 godina, koja je prekršila propisanu meru zabrane kretanja.

Tokom „policijskog časa“, od osam sati sinoć do pet jutros, novopaarska policija zatekla je devet osoba izvan stanova i kuća.

Protiv pet osoba su podnete krivične prijave, dok su četiri imale dozvolu za kretanje u tom periodu.

U više gradova širom Srbije izvršena su hapšenja zbog kršenja zabrane kretanja za vreme policijskog časa i mera samoizloacije.

Hapšenja i krivične prijave u Kruševcu zbog kršenja propisa za vreme epidemije

Zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, u Kruševcu su uhapšene četiri osobe, a krivične prijave biće podnete protiv još sedam.

Policija je saopštila da su zbog izklaska iz samoizolacije uhapšeni jedan iz Beograda, i dve osobe iz Trstenika i sprovedeni tužiocu, a sudija im je odredio pritvor.

Zbog nepoštovanja samoizolacije u pritvoru je i jedan 74-godišnjak iz Aleksandrovca.

Kruševačka policija je saopštila i da će podneti krivične prijave protiv sedam osoba zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima.

Saopšteno je da je policija u Kruševcu na ulici zatekla osobu stariju od 65 godina koja se oglušila o naredbu o ograničenju kretanja.

Dvojica uhapšena u Irigu u Rumi zbog kršenja ograničenja kretanja

Policija je u Irigu i Rumi uhapsila jednog 37-godišnjaka i jednog 45-godišnjaka jer su tokom policijskog časa bili na ulici bez dozvole, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Uz to, policija je kod jednog od njih našla manju količinu marihuane, zbog čega će biti podneta prijava i za to.

Obojici je određen pritvor do 48 časova, a potomće biti privedeni tužiocu.

Pet hapšenja u Žitorađi i Prokuplju zbog kršenja policijskog časa

Četiri lica u Žitorađi i jedno u Prokuplju, Policija iz Prokuplja uhapšena su sinoć je zbog nepoštovanja ograničenja kretanja, saopštila je policija u Prokuplju.

Trojicu Žitorađana od 24 do 37 godina policija je sinoć za vreme policijskog časa zatekla u automobilu, a u Prokuplju je na ulici zatečen jedan 23-godišnjak.

Do sada je tokom vanrednog stanja ukupno uhapšeno 15 lica, protiv kojih će biti podnete krivične prijave tužilaštvu u Prokuplju.

Na teritoriji Topličkog okruga, svake noći je tokom policijskog časa bilo po nekoliko hapšenja i to sva u Žitorađi, a samo jedno u Prokuplju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here