Hlorokvin ne sme da se pije preventivno, NE UZIMAJTE lekove NA SVOJU RUKU!!

0
240

Veoma važna poruka za sve građane koji se “igraju lekara” ili nešto pročitaju na društvenim mrežama!

Stručnjaci vas upozoraju: NE UZIMAJTE lekove na svoju ruku, pogotovo ne hlorokvin, jer možete da napravite veću štetu, nego korist!

Kontraindikacije, odnosno štetnost pojedinih lekova, mogu da izazovu mnogo veće probleme, nego što mislite da ćete time da se zaštitite od korona virusa. Pogotovo ovo važi za kardiovaskularne bolesnike!

“Čujem da ljudi uzimaju hlorokin kao preventivu, a to ne sme da se radi, to ne sme da se radi, to nije lek koji se pije tek tako. Još NE POSTOJI registrovan lek za ovu bolest, ovo je nova bolest. Iskustvo kolega iz Kine i Italije govori da neki lekovi imaju efekat, ali za natimalarike obavezno pitajte svoje lekare, nikako na svoju ruku, jer ima kontraindikacije”, upozorila je infektolog Ivana Milošević.

Posle njenog obraćanja, nadovezao se ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa jasnom porukom:

“Medicina nije matematika. Nemojte da uzimate lekove na svoju ruku, zbog nečega što ste pročitali na društvenim mrežama. Razumemo da su svi zabrinuti i da misle – OK, uzećemo par dana neki lek pa će proći, ali posledice mogu biti gore nego da se zarazite virusom!“.

Dodao je i ovo: “Kod nas je tek 15 pacijenata izlečeno, bolest se pojavila pre par meseci. Medicina nije sistem koji će vam u nultom trenutku dati zaključak”.

Još jedna jasna poruka je da hronični bolesnici izbegavaju svaki kontakt, a to znači oni sa visokim krvnim pritiskom, sa dijabetesom, srčanim bolestima…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here