I radnici pošte u Petrovcu u štrajku!

0
1594

Zaposleni u pošti širom Srbije stupili su u štrajk. Njima su se priključili i radnici pošte u Petrovcu.

Bravo za hrabre ljude koji se bore za svoja prava!

Zahtevi radnika Pošte Srbije

  1. Povećanje plate zaposlenima na nivo republičkog proseka.
    Pošta Srbije je profitabilno preduzeće koje je spremno da ispuni svaki zahtev tržišta i svojom logističkom mrežom pokriva kompletnu teritoruju države Srbije, smatramo sramnim da 13.000 radnika ovog preduzeća živi na rubu egzistencije.
  2. Оbezbeđivanje dovoljnog broja izvršilaca u tehnologiji.
    Radnici u tehnologiji su preopterećeni jer nedostaje veliki broj izvršilaca. Smatramo da je sramno zapošljavati radnike na ugovore o privremenim i povremenim poslovima. Prihod preduzeća će se povećati ukoliko se obezbedi dovoljan broj izvršilaca na svim tehnološkim radnim mestima jer će korisnici naših usluga biti zadovoljniji i neće koristiti usluge konkurencije. Zahtevamo da se rukovodstvo posveti pronalaženju novih poslova, da za poslove koje obavljamo za republiku Srbiju tražimo realnu nadoknadu. Da se rukovodstvo bavi marketingom zasnovanim na principima istine i društvene odgovornosti, a ne kao do sada ličnom promocijom i neistinama o radnicima. Velika većina zaposlenih Poštu Srbije smatra drugom kućom i prema svom preduzeću se ponaša odgovorno i savesno, nismo ni razbojnici ni huligani kako nas naziva vršilac dužnosti generalnog direktora. Mi smo odgovorni ljudi koji izdržavaju porodice.
  3. Stavljanje van svega svih rešenja o kaznama i premeštajima pravdanim potrebama posla. Radnici koji su obustavili rad su se sami organizovali iza njih ne stoje ni sindikati ni političke partije. Ne želimo da niko od zaposlenih snosi nikakve posledice, ne radi se o pojedincima već o svim zaposlenima. Vrši se veliki pritisak i veliki broj pretnji je upućen i zaposlenima koji su rad obustavili pokušavajući da skrenu pažnju na svoj loš materijalni status, a isto tako i zaposlenima koji su se solidarisali i svoje nezadovoljstvo iskazali podrškom i spontanom obustavom rada na jedan sat. Napominjemo da u poštama je u svakom momentu bio dostupan šalter za korisnike. S obzirom da je veliki broj zaposlenih poštara i šalterskih radnika potpuno podržao kolege iz RPLC-a Beograd, odgovorno vam tvrdimo da je većina korisika imala potpuno razumevanje za nastalu situaciju i pružila im maksimalnu podršku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here