Iz minuta u minut – 1 od 5 miliona”

0
226

Protest “Svi kao jedan – Jedan od pet miliona” najavljen je za danas u 15h ispred Doma Narodne skupštine.

Prvi protest protiv aktuelne vlasti održan je krajem novembra u Kruševcu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktivista Levice, posle čega je sledeći protest održan 8. decembra u Beogradu gde se od tada održava svake subote.

Protesti su se proširili i na druge gradove i opštine širom Srbije i održavaju se pod sloganom „Jedan od pet miliona“ koji je nastao zbog izjave predsednika Srbije Aleksadra Vučića date na početku protesta da neće ispuniti ni jedan zahtev makar ih na ulice izašlo i pet miliona.

Među zahtevima su oslobađanje medija, fer i pošteni izbori, ostavke državnog vrha i otkrivanje počinioca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ovih dana smo bili svedoci različitih vesti, između ostalog da niko od privatnih autoprevoznika nije smeo organizovano da prevozi gradjane u Beograd, a pojedini koji su i pristali jutros su organizatorima javili da to ipak ne mogu.

Od jutros su to dešavanja poput ulaska policije u Skupštinu Srbije, slike iz svih gradova Srbije i pripreme gradjana za organizovan polazak automobilima, zatim autoprevoznici koji danas neće uobičajeno saobraćajati do Beograda.

Kao što smo najavili, Petrovac INFO će Vas danas obaveštavati o svim dešavanjima u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here