Izmenjen je protokol: Više nema dva negativna testa

0
462

Krizni štab za suzbijanje koronavirusa doneo je zaključak da oni koji se leče u bolnici ili privremenom objektu već posle prvog negativnog testa idu kući.

Prema poslednjem aktu objavljenom na stranici covid19.rs, umesto dosadašnjih dva, već posle prvog negativnog nalaza, pacijent odlazi kući. Međutim, obavezna je i kućna izolacija u trajanju od dve nedelje.

“Pacijent koji se leči od bolesti kovid 19 izazvane virusom SARS-CoV-2, a nalazi se na bolničkom lečenju u bolnici ili u privremenom objektu za smeštaj i lečenje obolelih od zarazne bolesti kovid 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 kod koga je prvi kontrolni test (PCR nalaz brisa) negativan i koji je u dobrom opštem stanju otpušta se iz bolnice Privremene bolnice, uz nalog za nastavak obavezne kućne izolacije u narednom periodu od 14 dana od dana otpusta, tako da je kriterijm za otpust kliničko izlečenje uz jedan negativan PCR nalaz brisa”, navedeno je u Zaključku.

Drugi kontrolni test (PCR nalaz brisa) pacijentu će biti uzet nakon isteka obavezne kućne izolacije, odnosno nakon proteka perioda od 14 dana od dana otpusta od strane nadležnog doma zdravlja.

Izvor: B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here