Jovanović: Ako policijski čas traje ceo dan, zašto penzioneri da izlaze u 4h?

0
255

Odbornička grupa Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda pozivala je Vladu Srbije da starijima od 65 godina nedeljom omogući odlazak u nabavku u “humanije i primerenije vreme” nego između četiri i sedam sati ujutru, jer u prodavnicama ionako neće biti nikoga osim njih zbog opšte zabrane kretanja koja će važiti od subote u 13 sati do ponedeljka u pet ujutru, izjavio je šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

“Ako već policijski čas traje tokom čitavog dana u nedelju, zašto primoravati naše najstarije sugrađane da ustaju u četiri ujutru, umesto da nabavku obave u neko primerenije i humanije vreme”, rekao je Jovanović, a navodi se u današnjem saopštenju odborničke grupe SzS.

“Aktuelni vremenski okvir je izgubio smisao, a neće destimulisati penzionere da izlaze, jer ljudi moraju da nabavljaju hranu, u bilo koje vreme koje mogu. Ovim im vlast samo bespotrebno otežava život”, dodao je Jovanović.

On je istakao i da se obavezom da stariji odlaze u nabavku između četiri sata i sedam sati ujutru “nepotrebno maltretiraju i zaposleni u trgovinskim radnjama da ustaju nedeljom u cik zore, iako je taj propis potpuno izgubio smisao novim trajanjem policijskog časa”.

“Apelujemo na Vladu Srbije da pokaže više osećaja, razumevanja, ali i elementarne logike u politici prema našim najstarijim sugrađanima”, rekao je Jovanović.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here