Jovanović sa rukovodstvom Čikaga o suzbijanju korupcije i boljoj saradnji

0
117

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović razgovarao je u Čikagu sa zamenikom gradonačelnika Samirom Majekarom sa kojim se saglasio da je neophodno podići nivo saradnje “gradova pobratima” Beograda i Čikaga.

Jovanović je istakao da će se zalagati da se u Beogradu primene iskustva Čikaga u uvođenju transparetnog sistema javnih nabavki, koji “isključuje nameštanja i provizije”, kao i iskustva u suzbijanju korupcije i u borbi protiv organizovanog kriminala, saopštila je Narodna stranka.

Foto: Narodna stranka

Jovanović i Majekar su se složili da u 21. veku može biti uspešan samo grad koji ima efikasnu i departizovanu javnu upravu i koji konsultuje građane o najvažnijim temama.

Potpredsednik Narodne stranke i šef odbornika SZS je u ponedeljak razgovarao sa izvršnim direktorom Američkog jevrejskog komiteta Lorensom Bolotinom i članovima Komiteta, kao i sa predsednikom okruga Milvoki Kristoferom Abeleom koje je obavestio o stanju demokratije i ljudskih prava u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here