Kisić o Vučiću: Protokol isti za sve, virus ne pravi razliku

0
418

Odgovarajući na pitanje Nova.rs o tome da li bi predsednik Vučić trebalo da bude u izolaciji, s obzirom da je juče objavio vest da mu je stariji sin zaražen koronavirusom i uzimajući u obzir da je sam napominjao da ima probleme sa hipertenzijom, doktorka Darija Kisić Tepavčević je odgovorila da to zavisi od toga da li je postojao kontakt u periodu zaraznosti.

“Protokol je isti za sve. Videli smo da ni sam virus ne pravi nikakvu selekciju, da smo svi podjednako osetljivi. Kakva će da bude procedura, zavisi od toga da li je neeka osoba bila izložena i u kontaktu bliskom sa osobom koja je laboratorijski potvrđena infekcija u periodu za koji se smatra da je zarazan”, rekla je dr Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da se dalje u skladu s tim rade sve dalje procedure i potrebna testiranja.

“Nema izuzetaka. Isto je za sve. Postupak isključivo zavisi od toga da li je osoba bila u kontaktu u periodu zaraznosti sa osobom kod koje je laboratorijski potvrđena infekcija. Sve osobe koje su bile, podvrgavaju se testiranju i u zavisnosti od toga se odgovarajući režimi sprovode. Najveći period zaraznosti je u periodu od 48 sati pre pojave i 24 sata nakon pojave simptoma. Zbog bezbednosti, uzimamo u obzir izloženost u periodu dve nedelje od pojave simptoma. Isto je pravilo za sve”, zaključila je Kisić Tepavčević.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here