Kisić Tepavćević: Vraćanje svakodnevim tokovima života ali uz oprez i poštovanje mera

0
388

Zamenik direktora Instituta za javno zdravlje Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je u nišavskom okrugu u ovom trenutku procenat pozitivnosti na korona virus ispod sedam odsto, od svih testova koji su urađeni, što spada među najbolje epidemiološke situacije u našoj zemlji.

„Nema ni jednog dela zemlje gde je taj procenat pozitivnosti veći od 15 odsto, a u većem delu je i manji od 10 odsto. Imali smo periode kada je bilo i 30-40 odsto“. rekla je Kisić Tečavčević, koja je bila u nedavno oformljenom Kriznom štabu za nišavski i toplički kraj.

Ona je, za Televiziju Pink, rekla da Krizni štab za to područje, koji postoji od ranije, sada nastavlja da radi u svom redovnom sastavu.

Kako je navela, privremena bolnica u niškoj hali Čair je zatvorena, „nadamo se ne samo privremeno već da više neće za njom biti potrebe“.

Ona je navela da je važno da se građani vrate svojim svakodnevnim životnim tokovima, ali je naglasila da su neophodni pažnja i oprez.

„Mere koje nazivamo socijalno distanciranje, odnosno održavanje bezbedne udaljenosti između osoba, često pranje ruku, mora da se poštuju i u narednom vremenskom periodu“, rekla je Kisić Tepavčević.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here